مزایای مختلف صادرات

از جمله مزایای صادرات می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1. افزایش فروش
2. افزایش سود
3. کاهش ریسک و متعادل کردن رشد
4. هزینه واحد پایین تر
5. اقتصاد مقیاس
6. به حداقل رساندن تأثیر نوسانات فصلی در فروش
7. بازارهای داخلی کوچک و یا اشباع شده
8. غلبه بر رشد کم در بازار خانه (بازار محلی)
9. گسترش چرخه عمر محصول
10. بهبود کارآیی و کیفیت محصول
11. بهره مندی از بازارهای بدون استفاده
12. پرداختن به مشتری ، رقیب و عوامل هزینه

افزایش فروش

صادرات یکی از راههای افزایش پتانسیل فروش شما است.

این موضوع پایه ای را که می توانید از آن درآمد کسب کنید ، گسترش می دهد ، در غیر اینصورت در جایی گیر کرده اید که فقط می خواهید از بازار محلی درآمد کسب کنید.

برای شرکت های متوسط و بزرگ بازار محلی بسیار کوچک است و تنها راه گسترش فروش صادرات است.

باید گفت با این وجود ، اگر هنوز بین المللی نمی فروشید، ابتدا باید هدف خود را برای گسترش سهم بازار در بازار محلی انجام دهید.

وقتی بازار را اشباع کردید ، فقط باید به مرزها نگاه کنید. افزایش فروش نیز روی سودآوری شما تأثیر می گذارد (اگرچه همیشه مثبت نیست) ، اقدام در جهت کاهش هزینه های واحد موجب افزایش بهره وری شما می شود و می تواند اندازه و جایگاه شرکت شما را ارتقاء دهد و از این طریق بر موقعیت رقابتی در مقایسه با سایر سازمانهای با اندازه مشابه شما تأثیر بگذارد. علاوه بر این ، تحقیق و توسعه و هزینه در این مسیر نیز می تواند با به وجود آوردن یک پایگاه فروش بزرگ جبران شود که به طور حتم به صادرات می تواند به گسترش و توسعه بازار فروش شرکت کمک کند.
البته ممکن است صادرات برای برخی از سازمان ها و شرکت ها روشی برای آزمایش فرصتها، اخذ برخی مجوزها و یا حتی پیش زمینه تولید در خارج از کشور باشد.

افزایش سود

این کاملا واضح است که شما برای بدست آوردن سود بیشتر وارد بازارهای صادراتی می شوید و نه برای بدست آوردن ضرر و زیان و در حالت معمول شرکتها در تلاش هستند تا سود کسب کنند و هرچه سود بیشتر باشد ، بهتر می شوند.

در بسیاری از موارد، صادرات می تواند به افزایش سود کمک کند زیرا متوسط سفارشات مشتریان بین المللی اغلب بیشتر از خریداران داخلی است ، زیرا واردکنندگان معمولاً بصورت پالت و کانتینر سفارشات خود را ثبت می نمایند که این موضوع بر فروش کل و در نهایت کل سود تأثیر می گذارد.

برخی از محصولات – به ویژه محصولاتی که از نظر طبیعت منحصر به فرد یا بسیار ابتکاری هستند نیز ممکن است حاشیه سود بیشتری در خارج از بازار محلی داشته باشند. البته این موضوع نیز غیر معمولی نیست – در واقع ، بسیار محتمل است – که در حوزه صادرات حاشیه سود کمتری از فروش صادراتی خود در مقایسه با بازار محلی دریافت کنید.

دلیل این امر ماهیت کاملاً رقابتی در بازارهای جهانی است که صادرکنندگان را مجبور به پایین آوردن قیمت ها ، کاهش سود و کاهش هزینه ها می کند.

همچنین ممکن است در بعضی از بازارها حاشیه سود بسیار بالا و در برخی بازارها هم حاشیه سود شما به میزان قابل توجهی پایین باشد که در کل فرآیند شما سود مناسب و قابل قبولی بدست خواهید آورد.

کاهش ریسک و متعادل کردن رشد

اینکه کسب و کار شما فقط به بازار داخلی محدود شود خطرناک است.

فروش صادراتی به انواع مختلف بازارهای خارجی می تواند به کاهش ریسک شرکت در معرض نوسانات چرخه های تجاری محلی و خارجی کمک کند.

در هر زمان کشورهای مختلف از نرخ رشد متفاوتی بهره مند می شوند. با فروش در همه این کشورها ، خطر رشد کم در یک یا بیشتر از این کشورها با افزایش رشد در سایر کشورها جبران می شود ، در نتیجه بصورت کلی منجر به یک سبد متعادل می شود.

علاوه بر این ، با شرایطی که امروزه بسیاری از بنگاه های اقتصادی با آن روبرو هستند ، صادرات ممکن است

به ایجاد و یا حفظ شغل کمک کند.

هزینه واحد پایین تر

صادرات به ایجاد ظرفیت تولید بیکار(استفاده از ظرفیت های خالی تولید) کمک می کند. این امر معمولاً با استفاده کارآمدتر از کارخانه ، ماشین آلات و کارمندان موجود حاصل می شود.

از این گذشته ، به دلیل اینکه شما اکنون محصولات بیشتری را بدون افزایش هزینه های کل به همان میزان می فروشید ، این امر باعث می شود که هزینه های واحد شما کاهش یابد و این یک عملکرد کلی پربارتر می باشد.

هزینه های واحد پایین تر ، محصول را در بازار محلی و همچنین در بازارهای خارجی رقابتی تر می کند و می تواند به سودآوری کلی شرکت کمک کند.

اقتصاد مقیاس

صادرات راهی عالی برای بهره مندی از صرفه های اقتصادی مقیاس با محصولاتی است که دامنه “جهانی” تری دارند و دامنه پذیرش گسترده تری در سراسر جهان دارند.

این برخلاف محصولاتی است که باید برای هر بازار متناسب با خصوصیات آن تولید و عرضه شود ، که پرهزینه و وقت گیر است و نیاز به سرمایه گذاری بیشتری دارد.

هرچه محصول جدیدتر باشد ، دامنه گسترده تری از پذیرش در جهان ، به ویژه برای مشتریان جوان تر ، که اغلب از آن به عنوان “مصرف کننده جهانی” یاد می شود می یابد.

با افزایش تولید و فروش صادراتی ، می توانید به مقیاس اقتصادی برسید و هزینه ها را در حجم بیشتری از درآمد سرشکن نمائید.

شما هزینه های واحد متوسط را کاهش می دهید و سودآوری و رقابت پذیری کلی را افزایش می دهید. صادرات طولانی مدت ممکن است یک شرکت را برای دستیابی به سطح اقتصادی تولید و امکانات تولیدی خود را توسعه دهد. (این مسئله نباید با افزایش توان ظرفیت موجود ، همانطور که در بالا گفته شد اشتباه گرفته شود.)

به حداقل رساندن تأثیر نوسانات فصلی در فروش

کشوری که در نیمکره جنوبی قرار دارد فصلی دارد که مخالف آن با نیمکره شمالی است. برای شرکت هایی که کالاهای فصلی مانند تولید و توزیع میوه و یا تولید کننده لباس شنا یا لوسیون آفتابگردان را انجام می دهند ، با پایان فصل در یک نیمکره می توانند این کالاها را در نیمکره شمالی بفروشند ، تداوم این امر به دستیابی به الگوی فروش طولانی تر و پایدار کمک می کند و همچنین پتانسیل فروش این کالاها را درنقاط دیگر افزایش می دهد و به کاهش ریسک شرکت نیز کمک می کند.

 

جواد سرائی