تصمیم دارید برندینگ کنید؟ واسه کسب و کارتون دادین لوگو طراحی کردن؟! آفرین، شما الان یک آرم یا لوگو واسه کسب و کارتون دارین. ولی شما برند نشدید! برندینگ نکردید، برندسازی هم نکردید!

برندسازی برنامه لازم داره، افزایش آگاهی لازم داره، تبلیغات لازم داره و در نهایت باید هویت برند شما طراحی بشه! و برندینگ هم نیازمند ایجاد ارزش برای مشتریان شماست،که شامل تمام چیزهایی میشه که مشتری در خصوص هویت کار و تجارت شما مثل احساسش،تجربیاتش و آنچه که با شنیدن و دیدن نام شما به اون تلقین میشه و احساسش میکنه مربوطه میشه!

پس، فونت،لوگو،کارت ویزیت،کاتالوگ،بروشور،ویدئو،بیلبورد و همه و همه تنها ابزارهایی برای برندینگ و برندسازی هستند و برند شما نیستند و نمی شوند.

تا زمانی که عنصر احساس و عاطفه به محصول یا خدمت شما اضافه نشه فرآیند برندینگ برای خدمت و محصول شما اتفاق نیفتاده!

برندینگ یک علمه که باعث بالارفتن شهرت و محبوبیت شما درمیان رقباتون میشه و در نهایت موجب بالارفتن فروش بیشتر، قیمت بالاتر و تولید ثروت برای شما میشه.

شما با برندینگ به مشتریاتون اجازه میدید که شما رو حس کنن، شما رو تجربه کنن و این باعث میشه که از رقبای خودتون همیشه یک سر و گردن بالاتر باشید.

زمانی که شما اقدام به برندسازی میکنید در حال خلق یک تفاوت هستید که این تفاوت در هر سطحی برای تمام افراد لذت بخشه.

چه، کسانی که پرسنل و مدیر یک سازمان هستند و چه مشتریانی که از درک یک تجربه و رویش جوونه وفاداری در درون خود خوشحالند.

بله، برندینگ و برندسازی به طور قابل ملاحظه ای جامعه مشتریان وفادار شما رو افزایش میده و از هدر رفتن
هزینه های سرمایه گذاری جلوگیری می کنه!

به قول بزرگی که گفته: ایجاد کسب و کار بدون داشتن تفکر برندینگ و محدودیت برند برای اون ،یک اشتباه نابخشودنیه!

خب، حالا شما به عنوان یک مالک برند، مالک کسب و کار و در نهایت یک سازمان قطعا دلتون می خواد که در بازار خودتون رهبر باشید و از سایر رقبا جلوتر و بالاتر باشید!

کارمندان شما به امکانات بهتری دسترسی داشته باشن و با هزینه کمتری به مشتریان بهتر و وفادار دسترسی داشته باشید و با توجه به اینکه در خیلی از جوامع مصرفی حرکت به سمت مدگرایی پیش میره وباید در این جا هم حرف اول رو بزنید قطعا باید برندسازی رو انتخاب کنید و در نهایت برندینگ رو ایجاد کنید.

باید توجه داشته باشید که برند وابسته به دو عامل اساسیه:

  • نقطه موثر یا عمق برند: که بیانگر اولین تصویریه که در ذهن مشتری بعد از شنیدن نام یک محصول یا خدمت تداعی میشه! مثل اینکه تا میگیم پودر رختشویی میگن: تاید! تا میگیم چای کیسه ای، میگن: لیپتون! و تا میگیم مایع ظرفشویی میگن: ریکا!
  • میزان گستردگی برند: یه سازمان باید با ایجاد روابط مختلف، تعاملات و از راه های متفاوت ذهن مشتری رو تحت تاثیر قرار داده باشه تا مثل گوگل و آمازون و … بتونه گستره ای از مشتریان رو داشته باشه.

اما باید توجه کنید که شما برای برندسازی باید ابزارهای مناسب اون رو هم در دست داشته باشید تا بتونید در بازار قوی ظاهر بشید و بصورت پایدار و دائمی باقی بمونید!

جناب آقای دکتر اخلاصی در کتاب اصول برندسازی 8 تا ابزار که برای برند سازی لازمه رو نام برده:

تبلیغات-روابط عمومی-پیشبرد فروش-بازاریابی مستقیم-فروش شخصی-بسته بندی-رویدادها و اسپانسرینگ-خدمات مشتری.

البته در برندسازی دسته های مختلفی هم ایجاد شده مثل: برندسازی مشارکتی-برندسازی دیجیتال-شخصی-علی- کشوری-محصول-موسسه غیرانتفاعی-برندفعال یا عملگرا- برند مکان- برند اخلاقی- برند افراد مشهور و ستاره(سلبریتی) و …

که می تونید با سرچ در اینترنت جزئیات تک تک اونها رو مطالعه کنید.

پس تا اینجا مباحث و موارد مختلف در حوزه برندسازی و برندینگ رو گفتیم و حالا شما تصمیم گرفتید که پا در این عرصه بزارید که البته برای داشتن یک کسب و کار موفق و پایدار راهی هم جز این ندارید!

یه مثالی هست که میگه: شاگرد که آماده باشه استاد از راه میرسه!

حالا که ذهن شما پذیرای این مبحث شده استادی از راه می رسه و میگه الآن شما باید یه کمپین برندینگ بزنید!

خسته نباشید، خدا قوت!!!   😊

حالا کمپین برند چیه؟ چه چیزایی باید در خودش داشته باشه؟

(campaign) کمپین در اصل به معنیه یک عملیات نظامی یا سیاسی در یک ناحیه یا منطقه محدوده که بر روی گروه هدف از پیش تعیین شده و با هدف و نتیجه از پیش تعیین شده اجرا میشه!

خب، پس در اینجا ما با هدف طراحی یک عملیات می خوایم به پیروزی نهایی(برندینگ و برندسازی خوب) برسیم.

هدف: برندینگ و برندسازی.

منطقه جغرافیایی: قلب و ذهن مخاطبان یا همون مشتریان.

نیروی عملیاتی: نیروی انسانی که قبل از این جذب شده،آموزش دیده، تجربه کرده و به بالاترین سطح انجام عملیات رسیده.

حالا تمام اینها رو آماده کردیم، کمپین هم می دونیم چیه، اما یه سوال، این کمپین ما چه ویژگی هایی داره، چه عناصر دیگه ای داره؟ و اصلا در چه فضایی عملیات می کنه؟

کمپین ها به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشن.

یک نکته مهم اینه که کمپین یک سازمان باید بصورت یکپارچه اجرا بشه.

متاسفانه داریم می بینیم که بعضی از سازمان ها این کار رو نمی کنن و هر واحد و بخشی در سازمان برای خودش بصورت مجزا و مستقل کمپین طراحی و اجرا میکنه!  و این یعنی نابودی برند و انزجار مخاطب از برند!

در بحث فنی به این مورد بیماری چند شخصیتی برند میگن(Brand Schizophrenia) اسکیزوفرنی برند!

زمانی که مخاطب حس کنه برند دچار چند شخصیتی شده، کار خیلی سخت میشه و خیلی سخت میشه این ذهنیت اون رو اصلاح کرد. پس بهتره که با توجه به این موضوع و صرف هزینه های به مراتب کمتر  جهت یکپارچگی برند، هزینه بسیار بالا و همراه با مشکلات جانبی اسکیزوفرنی برند را ندیم.

باید توجه کنیم که کمپین حکم یک لباس رو داره برای سازمان و کسب و کارمون:

شما در زمان ورزش از لباس رسمی استفاده نمی کنید و واسه رفتن به مهمونی شام هم از لباس ورزشی استفاده
نمی کنید! در جلسه شرکت با لباس شنا حاضر نمی شید که اگه هرکدوم اینها رو در زمان و مکان خودش رعایت نکنید تمامی شخصیت شما از طرف اجتماع زیر سوال میره و شاید تا پایان عمرتون این نظر و دیدگاه جامعه درباره شما درست نشه!

حتما شنیدید که میگن: این همونیه که کت و شلوار رو با کتونی می پوشید حالا فلان برند کت و شلوار رو می پوشه!

لطفا از ابتدا درست و سنجیده عمل کنیم.

پس نتیجه گرفتیم که کمپین هم باید یکپارچه و در ابعاد و شان سازمان باشه و هم بصورت خاص برای شخص شما و برند شما و سازمان شما تهیه شده باشه و هم تمامی جوانب مورد نیاز را در برنامه و استراتژی خودش دیده باشه تا از هیچ نقطه ای آسیب پذیر نباشه.

در نهایت یه برندینگ خوب همراه با تمامی جوانبی که گفتم می تونه موجب افزایش اعتبار شما، وفاداری مشتریانتون و سودآوری بیشتر سازمان و کسب و کارتون میشه!

با توکل به خدا و همت شما!

دوستون دارم، امیدوارم بهترین ها رو هر روز تجربه کنید.

جواد سرائی